üstmenu

Ev Nakliyat

Ev Nakliyat

Ev nakliyat , çeşitli aşamalardan oluşan kapsamlı bir işlemdir. Bu yüzden planlı hareket etmek gerekir. Plansız bir taşımacılık hizmeti işlerin karışmasına ve uzamasına yol açar. Evden eve nakliyat hizmeti almaya karar verdiğiniz takdirde ilk önce bir yapılacaklar listesi hazırlamalısınız. Ve bu listeye sırasıyla uymalısınız. Ev nakliyat işlemini prosedürlere uyarak gerçekleştirmelisiniz. Böylece memnun kalacağınız bir taşınma süreci yaşayabilirsiniz.

Güvenilir bir hizmet için araştırma yapın.

İlk önce, ev nakliyat hizmeti alacağınız firmayı araştırmalısınız. Çevreniz vasıtasıyla ya da internet aracılığıyla araştırmanızı yapabilirsiniz. Çevrenizde ev nakliyat hizmeti alan varsa onların yönlendirmelerine uyabilir ya da internetteki ev nakliyat firmalarını listeleyerek seçim yapabilirsiniz. İnternette nakliyat firması araştırırken web sitelerine göz atıp firma hakkındaki yazılan yorumları ve şikayetleri okuyabilirsiniz.

Ev nakliyat firması seçerken firmanın korsan olup olmadığına çok dikkat etmelisiniz. Bunu anlamak için anlaşmayı düşündüğünüz firmanın bürosuna giderek ziyaret etmelisiniz. Eğer firma korsan ise az çalışanı bulunan ciddiyetsiz bir ortamla karşılaşırsınız böyle bir terle anlaşmayınız. Firmanın korsan olup olmadığını anlamanın asıl yolu ile sigorta belgsi ve K1 yetki belgesi olup olmadığını sormaktır. Var ise resmi, güvenilir bir firma anlamına gelir.

Evinizi toplayın, gereksiz eşyalardan kurtulun.

Ev nakliyat işlemini gerçekleştirmeden önce eşyalarınızı gruplara ayırarak toplayın. Eşyalarınızı toplamaya odalardan başlayabilirsiniz. Bir odanın toplanması bitmeden diğer odaya geçmeyin. Kırılacak ve değerli eşyaları ayırıp kendiniz paketleyerek güvence altına alabilirsiniz. Eşya paketleme işlemini kendiniz yaptığınız takdirde kolilerin üstüne barkodlar yapıştırarak eşyaların cinsini belirtin. Böylece bu tür eşyalarınız daha büyük bir özenle taşınarak korunması sağlanır.

Fazla olan eşyalarınızdan ya da gereksiz eşyalarınızdan kurtulun. Eşyalarınızı atmak istemiyorsanız ihtiyaç sahiplerine bağışlayabilirsiniz. Bu şekilde ev nakliyat işleminiz kolaylaşacaktır.

Boya badana gibi işlemleri önceden yapın.

Taşınacağınız yerin boya badana gibi işlemlerini önceden halledin. Siz evde yokken ustaların evinizde çalışması daha kolay olacaktır. Hem sizin açınızdan hem ustalar açısından daha iyi olacaktır. Eşyalar yerleştirildikten sonra boya badana gibi işlemler çok daha zorlaşır. Önce eşyaları toparlamak gerekir. Bu sebeple ev nakliyat işlemi başlamadan önce bu tür işlemlerinizi halletmenizi öneririz.

Aboneliklerizi sonlandırın.

Bulunduğunuz eve ait abonelikleriniz varsa ev nakliyat işlemi başlamadan önce sonlandırın. Taşınma sırasında bunlarla uğraşmak sizleri çok zorlayacaktır. Bu tür işlemlerinizi ev nakliyat hizmeti başlamadan önce halletmelisiniz.

Ev Nakliyat

 

İlgili İçerikler

Bu sayfayı okuyanlar aşağıdaki içerikler ile de ilgilendi.