üstmenu

Şehirlerarası taşımacılık yasak mı

Şehirlerarası taşımacılık yasak mı?

2020 yılı, Mart Ayının başlarında ülkemizde kendini göstermeye başlayan ve tüm dünyanın ortak derdi haline gelen Korona virüs, diğer bir deyişle Covit 19 pandemisi hayatımızın her alanında aksamalara ve kısıtlamalara yol açmıştır. Dünya çapında hızla yayılan ve insan hayatına doğrudan etki ederek ölümlerin olmasına yol açan korona virüs, iş hayatının ciddi anlamda etkilenmesine, bir çok sektörün durmasına ve mevcut işleyişlerin evden yönetilmesine yol açmıştır.

Dünya sağlık örgütü (DSÖ) ve Sağlık bakanlığımız tarafından sürekli vurgulanan “ulusal birlik” , “küresel dayanışma” ve “Sosyal Mesafe” ifadeleri ile toplumsal olarak hayatımızın yeniden şekilleneceği, eski alışkanlıklarımızın değiştirileceği, yakın ilişkilerin belli kriterlere göre olacağı ve ticari faaliyetlerin işleyişine ilişkin yeni bir döneme geçişin kaçınılmaz olduğunu anlıyoruz.

Ticari faaliyetlerin kimi sektörlerde durma noktasına geldiği bir dönemde Evden eve Nakliye sektörünün olumsuz etkilendiğini ancak Lojistik Nakliyesine son derece ihtiyaç duyulduğunu söyleyebiliriz. Özellikle temel ihtiyaçların taşınması, sağlık ürünlerinin taşınması, Süreç itibari ile maske, pandemi tulumu, pandemi gözlüğü, dezenfektan, tıbbi bezler, medikal ürünler gibi sağlık açısından önem arz eden ürünlerin taşınması için tereddütsüz işimizin başında olmaya devam ettik.

Ülkemizde virüse karşı alınacak önlemler arasında sokağa çıkma yasakları uygulansa da, nakliye sektörü yasaktan muaf olduğu için çalışmaya ve zorlu süreçte ülkemizin sağlığına katkı sunmaya devam ettik. Şehirler arası veya şehir içi fark etmeksizin yollarda olan tek sektör Nakliye sektörü olmuştur.
Ülkemizin bu zorlu süreci toplumsal anlamda en az zarar ile atlatması adına elimizden gelen bütün gayreti gösterirken, tedbiri de elden bırakmadık. Bütün araçlarımızı belli periyotlar ile dezenfekte ettirerek taşınacak ürünlerin sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağladık. Bütün personelimizin sağlık kontrolleri yapılarak, sürece uygun maske, eldiven ve tulumlarını tedarik ederek önlemlerimizi en üst seviyede tuttuk.
Her şey eskisi gibi olmayacak belki ama sağlıklı günlerin tekrardan geleceğine olan inancımızın tezahürü olarak şehir içi veya şehirler arası fark etmeksizin yasaklardan muaf olarak işimizin başında olmaya gayret göstereceğiz.

Şehirlerarası seyhat izni almak için turkiye.gov.tr üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-e-basvuru linkten başvuru yapmanız gerekmektedir.

şehirlerarası ev eşyası taşıması konusunda firmamızdan destek alabilir, taşıma hizmetinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Şehirlerarası taşımacılık yasak mı

 

Şehirler arası eşya taşıyabilir miyim?
-evet, şehirler arası taşımacılık yapabilirsiniz.

Şehiriçi taşımada izin almamız gerekiyor mu?
– hayır, şehir içi taşımalarını için herhangi bir izin almanız gerekmemektedir.

 

Şehirler arası yolculuk yasak mı?
-şehirlerarası yolculuk korono virüs sebepleri ile yasaktır, Ancak edevlet üzerinden başvuru yaparak izin alabilirsiniz.

 

Şehirler arası seyahat belgesi nasıl alırım?
-şehirler arası seyahat belgesini edevlet üzerinden veya en yakın kaymakamlıktan mazeret göstererek alabilirsiniz.

 

Şehirler arası ev taşımasında seyahat belgesi alabilir miyim?
-şehirler arası ev eşyası taşımasında yol belgesi alabilirsiniz.

 

Şehirler arası izin nasıl alınır?
-şehirler arası izin belgesini mazeretiniz olmasını durumunda e devlet üzerinden alabilirsiniz.

 

Edevlet’ten yol izni nasıl alınır?
-Edevlet yol izni almak için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-e-basvuru bu linkten başvuru yapabilirsiniz.

İlgili İçerikler

Bu sayfayı okuyanlar aşağıdaki içerikler ile de ilgilendi.